Dagens gang i Vinding afd.

Beskrivelse af hverdagen i begge afdelinger

  Vinding afd.
  Vi er integreret institution med 2 vuggestuegrupper og 2 børnehavegrupper.

  Personalet:
  Vi er en stabil personalegruppe med faglig stolthed, og forstår at bruge hinandens kompetencer. Personalegruppen kender alle børn og forældre i institutionen.

  Aflevering:
  Vi mener, at det er vigtigt, at man får en god start på dagen, derfor bruger vi god tid på at modtage Jeres børn. Vi har et vinke-vindue, hvor en fast voksen gerne hjælper de yngste børnehavebørn med, at vinke farvel til deres far eller mor.

  Dagens gang:
  Der tilbydes morgenmad fra kl. 7.00 til 7.30. Her serveres havregrød, havregryn, havrefras, bananer, rosiner og mandler + mælk og vand.

  Kl. 8.30 afholdes morgensamling i vuggestuegrupperne Bierne og Brumbasserne. Kl. 9.00 afholdes morgensamling i børnehavegrupperne Græshopperne og Mariehønerne.  Til samling tilbydes vand, frisk frugt og rugbrød. Vi gennemgår dagens forløb, vi læser historier og synger, og laver planlagte aktiviteter. Her tages udgangspunkt i vores læreplaner, som består af  6 læreplanstemaer:

  • Natur, udeliv og science
  • Krop, sanser og bevægelser
  • Social udvikling
  • Kommunikation og sprog
  • Kultur, æstetik og fællesskab 
  • Alsidig personlig udvikling

  Kl. 11.00 spiser vi frokost i vuggestuen, og kl. 11.30 spiser vi frokost i børnehaven. Her tager vi udgangspunkt i Vejle Kommunes Mad og Måltidspolitik og den danske madkultur. Vi tilbyder rugbrød med 5 forskellige slags pålæg og grøntsager. Der tages individuelle hensyn til børn med særlige behov. Det kan være diæter, allergier eller kulturelle hensyn. Vi vægter at have et rart og hyggeligt måltid. Vi holder bordskik, og forventer at børnene bliver siddende, mens de spiser deres mad. Børnene opfordres til at smage på det hele, og respekterer hvis børnene vælger noget fra. Vi øver os i at spise med kniv og gaffel.  

  Derefter går vi alle sammen på legepladsen, da vi mener at det er vigtigt, at børnene kommer ud i den friske luft hver dag.

  Omkring kl. 14.00 tilbydes der eftermiddagsmad.